Recepty, Rumunské potraviny

Miel (jehněčí)

Agnello come si cucina in Romania - Rumunské potraviny

Rumunsko má třetí největší populaci ovcí v Evropské unii, s více než 10 miliony ovcí chovaných v Karpatech a dlouhou tradicí pastevectví.

Jehněčí maso se nepochopitelně dostává na své čestné místo na rumunském stole o Velikonocích a pak mizí na zbytek roku.

Nebojte se, pokud máte rádi jehněčí maso, naši průvodci budou vědět, kam zajít na nejlepší místa, v závislosti na vašich preferencích:

– v našich oblíbených restauracích na grilovaná žebírka

– v nejlepších selských usedlostech pro tradiční recepturu jehněčí pečeně

– přímo v Karpatech na staré receptury připravované přímo na místě pastýři. V tomto případě nejde jen o oběd, ale o autentický gastronomický a kulturní zážitek.

  • Hlavní chod
  • Kde to můžete najít ? V několika tradičních restauracích a zejména v malých selských usedlostech